Știri ITMORE

Disney+ nu merge pe Linux

Șoarecele nu agrează Pinguinul

Disney+ amenință să creeze probleme mari pentru serviciile existente de streaming pentru filme și seriale, am ales pentru Netflix. Însă există un sector din populație pentru care Disney+ nu va fi de folos, cei care folosesc Linux.

Știu ce veți spune „Cine se uită la Dinsey+ de pe Linux?” Eh, răspunsul ar fi nu multă lume de pe desktop, dar destui ce se folosesc de mini-PC-uri conectate la TV pentru media streaming. Iar încercarea de a rula aplicația pe un Linux va duce la apariția unui cod de eroare cu numărul 83.

De ce? Din câte și-au dat seama cei care au scormonit prin aplicație, Disney+ folosește un nivel mult mai draconic al DRM-ului față de semenii săi. Soluția de DRM Widevine vine cu trei nivele diferite de securizare, majoritatea serviciilor de streaming folosind nivelul al doilea. Disney+, în schimb, folosește nivelul al treilea. Unul ce nu este tocmai compatibil cu Linux, și ar putea fi chiar incompatibil cu anumite dispozitive de Android sau Chromebook.

Nu este clar în acest moment dacă se vor efectua schimbări asupra DRM-ului sau dacă suportul pentru acest DRM va fi integrat mai bine în sistemele de operare afectate. Va trebui să așteptăm și să vedem ce decide Disney.

Disney probabil va decide că nu îi pasă.

[Ghacks]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button