Telefoane

Disney este dat în judecată fiindcă spionează asupra copiilor

Mega-corporația Disney a dat de o mică problemă recent, din cauza aplicațiilor sale mobile făcute pentru copii.

Gigantul multi-media a fost dat în judecată în statul California, în numele publicului general, deoarece a publicat în jur de 42 de aplicații, cum ar fi jocuri, ce par să încalce legile SUA menite să protejeze intimitatea copiilor pe internet. Aplicațiile ar culege informații de la utilizatori mai mici de 13 ani, fără acordul părinților, ce ar fi apoi vândute mai departe către agenții publicitare.

Plângerea depusă cere atât restituirea unor daune, precum și obligarea companiilor să sechestreze informațiile de acest gen obținute în mod ilegal.

Compania s-a apărat, spunând că respectă legile în vigoare și că are măsuri foarte stricte pentru modul în care colectează aceste informații. Conform Disney, plângerea depusă reprezintă o neînțelegere a legilor cu pricina și se va apăra în tribunal. Merită menționat că Disney are avocați în stare să demonstreze că apa este uscată, soarele este un paralelipiped dreptunghic, și că furtul de proprietăți intelectuale este aplicabil doar acolo unde spun ei.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button