MORE

Disney este amenințat de hackeri

Producătorii de jocuri nu sunt singurii care se tem că munca lor de ani de zile ar putea ajunge pe internet până ce o pot scoate la vânzare, este valabilă și pentru cei din industria filmului. Numai că în acest caz lucrurile pot merge cu un pas mai departe.

Bob Iger, CEO al măritului Disney, a dezvăluit zilele acestea că persoane necunoscute încearcă să șantajeze compania. Din câte a spus Iger, niște hackeri au pus cumva mâna pe o variantă completă a unui film marca Disney, ce urmează să fie lansat în viitorul apropiat. Iar în cazul în care cererile lor nu sunt îndeplinite, vor lansa acest film pe internet.

Inițial vor lansa bucăți a câte 5 minute, apoi câte 20 de minute, iar în final tot filmul. Și ce vor? Foarte mulți bani, desigur. Bani pe care Disney i-ar pierde oricum dacă o variantă de calitate a filmului va ajunge pe internet înainte de premiera la cinematograf. Nu de alta, dar e mult mai comod să îl vezi de acasă, unde o sticlă de apă și niște floricele nu te costă cât bugetul de transport pe o săptămână.

Iger a declarat că Disney nu intenționează să plătească suma cerută, și că se lucrează cu autoritățile pentru investigarea incidentului. Până la ora redactării nu și-au făcut apariția pe internet semne că amenințarea ar fi reală, că cineva chiar ar fi sustras o copie întreagă a unui film ce urmează să apară. Nu se știe nici măcar despre ce film ar fi vorba, speculațiile predominante fiind Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales și Cars 3.

Totuși, nu este de parcă ar fi prima dată când un film și-a făcut apariția pe internet înainte de lansare. Doar că până acum nu prea a cerut lumea bani ca să împiedice asta.

[Hollywood Reporter]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Disney este amenințat de hackeri - Pro Team Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button