PC&Consoles

Disney ar fi obligat Electronic Arts să scoată micro-tranzacțiile din Battlefront 2

Din categoria „Da, cel mai probabil asta ar fi fost cauza”, umblă vestea prin presă zilele acestea că nu reacția negativă a fanilor a fost responsabilă pentru îndepărtarea temporară a micro-tranzacțiilor din Battlefront 2.

Conform unor informații care vin de la surse apropiate de companiile implicate, înainte de anunțul suspendării micro-tranzacțiilor din Battlefront 2 a fost o intervenție din partea Disney. Jimmy Pitaro, director al diviziei de media interactivă, l-a sunat direct pe Andrew Wilson, CEO al Electronic Arts, iar ca urmare a discuției dintre cei doi s-a retras monetizarea jocului.

Nu există deocamdată o confirmare din partea celor două companii, și probabil nu va fi una, fiindcă asta ar strica narativul că EA ascultă feedback-ul comunității. Într-un fel, este chiar mai bine așa, pentru că dacă Disney a trebuit să se implice pentru a forța Electronic Arts să se astâmpere, ar putea genera suficientă tensiune între cele două companii încât să se renunțe la exclusivitatea licențierii.

În cazul în care nu știați, motivul pentru care nu mai face nici o altă companie jocuri Star Wars este că Electronic Arts a plătit o sumă considerabilă pentru drepturi exclusive. Suma exactă nu a fost dezvăluită. Rămâne de văzut dacă a fost suficient de mare încât să compenseze pentru reacția negativă a populației. Nu de alta, dar Disney este o companie care ține morțiș să aibă o imagine imaculată.

[Venturebeat]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button