Business

Disney+ a adăugat aproape 7 milioane de noi abonamente în lunile de vară

Disney (DIS) a crescut în sesiunea de after-trading după ce rezultatele financiare pentru trimestrul încheiat în septembrie au fost mai bune decât estimările pieței, numărul de abonamente al Disney+ a crescut semnificativ, iar compania a promis că va majora reducerile de costuri la 7,5 miliarde de dolari anual față de angajamentul precedent de 5,5 miliarde.

Veniturile trimestrului al treilea au fost de 21,2 miliarde de dolari, în creștere cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut, foarte puțin sub estimările de 21,4 miliarde de dolari ale analiștilor. Defalcat, divizia Media and Entertainment Distribution a avut venituri de 9,524 miliarde de dolari, în ușoară creștere față de anul trecut, segmentul de experiențe (inclusiv parcurile tematice, hoteluri, croaziere, diverse produse) au adus 8,16 miliarde de dolari, mai mari cu 13% – mai ales pe seama creșterii încasărilor în parcurile internaționale, în timp ce divizia sportivă a înregistrat venituri de 3,91 miliarde de dolari.

Disney+ a avut un număr total de 112,6 milioane de abonați la finele lui septembrie

Succesul filmelor precum Elemental, Mica Sirenă sau Gardienii Galaxiei vol. 3 a determinat creșterea semnificativă a numărului de abonați pentru serviciul de streaming Disney+ comparativ cu trimestrul precedent și a dus la diminuarea pierderilor la doar 387 de milioane de dolari pentru această divizie de business. Numărul global de abonamente a ajuns la 112,6 milioane la finele trimestrului.

În ceea ce privește profitul net, compania a înregistrat un plus de 264 de milioane de dolari, respectiv 14 cenți per acțiune, în timp ce profiturile ajustate au fost de 82 de cenți per acțiune, aproape triplu față de anul trecut și peste cele 71 de cenți prognozate de piață.

Noul și vechiul CEO Robert Iger a repetat că monitorizează atent situația cheltuielilor, majorând tăierile de cheltuieli la 7,5 miliarde de dolari și că focusul se va muta anul viitor pe profitabilitate, așteptându-se ca la finele anului viitor Disney să aibă un flux de numerar similar cu cel înregistrat în pandemie, aproximativ 8 miliarde de dolari. Pentru finalul anului, estimările pieței sunt pentru venituri de 24,2 miliarde de dolari și un profit de 1,15 dolari per acțiune.

Cotația Disney are anul acesta o scădere de 2,7% la finele zilei de ieri, în timp ce indicele SP500 are o creștere de aproximativ 14%, creșterea de anul acesta al pieței neavând repercusiuni și asupra Disney. Investitorii au continuat să penalizeze compania în condițiile în care revirimentul mult așteptat al lui Iger nu a produs rezultatele rapide scontate. Cu excepția nivelului din martie 2020 de la începutul pandemiei, cotația este la minimul ultimilor zece ani iar trendul pare să continue. În jos.

Adrian Barbu

Eram student acu vreo douăzeci și ceva de ani și mă gândeam cum să fac bani mulți fără bătaie multă de cap (ceva legal totuși, nu vă gândiți la prostii...). Așa că m-am apucat să investesc la bursă, tocmai ce se apăruse bursa în Romania în iarna lui 1995. Și cum, evident, norocul începătorului a fost de partea mea, am zis că gata, asta vreau să fac în viața! Ulterior, din investitor am devenit și broker/trader în cadrul a două bănci importante din România, unde am ajutat clienți să tranzacționeze la bursă. Când nu citesc știri despre companii sau cărți din domeniu, fotbalul îmi produce cel mai mult stress...

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button