TECH

Discord va primi noi funcții de video chat și screen sharing

Probabil dacă o vor ține tot așa, Discord va reuși să detroneze supremația Skype, cel puțin pe sectorul de gaming. Discord este deja aplicația la care recurg majoritatea gamerilor când e vorba despre comunicarea online în timpul sesiunilor de multiplayer, iar cât de curând aplicația va primi și funcțiile de video chat și screen sharing, pentru care până acum apelam la Skype.

Discord au anunțat într-o postare pe blogul lor că în curând va căpăta și componenta video. Testările pentru noile funcții au început ieri, accesul la ele putând fi accesat de doar 5% din totalul de utilizatori. Discord au precizat că sunt nevoiți să limiteze numărul testerilor, deoarece lățimea de bandă necesară pentru video este gigantică comparativ cu cea folosită doar pentru voce. Și, bineînțeles, cu siguranță vor fi și inevitabilele probleme și erori care apar cu fiecare versiune nouă, care ar fi mai bine să fie rezolvate înainte ca aplicația să devină accesibilă la scară largă.

Vestea bună este că cei care vor fi aleși pentru a participa la test vor putea inițializa convorbiri video cu oricine folosește Discord, chiar dacă cel apelat nu se numără printre testeri. Dezvantajul îl reprezintă calitatea serviciului în acest moment. Discord foarte probabil va trebui să întrerupă ocazional serviciul pentru a putea remedia problemele care apar pe parcurs.

În acest moment funcția video este disponibilă doar pentru un grup de maxim 10 persoane, iar Discord atenționează ca ar putea apărea probleme în conferințele cu mai mult de 5 utilizatori. Odată convorbirea inițiată, butoanele de video sau screen share îți vor permite să partajezi accesul la webcam sau la desktop cu oricine din convorbire. Modurile full screen și picture-in-picture sunt suportate, fereastra PIP putând fi andocată oriunde în fereastra aplicației.

Dacă nu ați fost incluși în test, nu vă faceți griji! Cei de la Discord au anunțat că mai avem de așteptat, dar nu foarte mult. Va mai trebui să treacă cel puțin o lună până la lansarea completă a noii versiuni. În acest timp dezvoltatorii aplicației vor continua să măsoare și să testeze lățimea de bandă, să achiziționeze noi servere și să repare erori. Din aceste motive ar putea dura și mai bine de o lună.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button