ȘtiriTech&IT

Noul update al aplicației Discord încetinește plăcile video NVIDIA

Discord este una dintre cele mai folosite platforme de socializare din lume. Milioane de gameri și nu numai se strâng pe sute de mii de servere în fiecare zi pentru a comunica și a interacționa unii cu alții. Astea fiind zise, nu este o surpriză că atunci când un update nou strică ceva, foarte multă lume este afectată.

Și uite așa ajungem la subiectul de azi, și anume cum ultimul update al aplicației încetinește semnificativ viteza unor plăci video. Mai exact, unii utilizatori de pe Reddit s-au plâns că recent au observat cum Discord le scade clock speed-ul placilor lor video cu până la 200MHz.

În cea mai recentă actualizare, Discord a introdus funcția de streaming cu AV1, codecul avansat al celor de la NVIDIA, disponibil doar pe seria RTX 4000. Totul bine și frumos pentru cei cu plăci video din seria 4000, dar problema a apărut la mai mulți utilizatori care au în PC-uri plăci din seria RTX 3000, ceea ce este cam ciudat.

discord av1

Partea cea mai interesantă este că deși codecul AV1 este exclusiv pentru seria 4000, atunci când cineva cu o placă video care nu suporta acest codec se uita la un stream pe Discord, stream-ul se trece automat în formatul H.264. Încă nu se știe exact de ce această problemă a apărut, dar NVIDIA a răspuns neașteptat de prompt la toată situația.

Într-un blog post pe această temă, NVIDIA a detaliat o rezolvare destul de simplă. Mai exact, dacă și placa ta video suferă de asta, tot ce trebuie să faci este să downloadezi un program numit GeForce 3D Profile Manager și să treci prin niște pași detaliați în blog post, fapt care se pare că ar rezolva problema. Dacă nu vrei să faci asta, NVIDIA a mai declarat că un fix mai serios o să vină în cadrul unui update viitor.

TL;DR: dacă ai o placă video din familia RTX 3000 nu îți actualiza aplicația Discord.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button