Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Discord atrage studiourile de jocuri cu o ofertă mai bună decât Steam și Epic Games

/
/
/
img

Discord este ultima plaformă de distribuție digitală care face un pas în fața celor de la Steam, oferind dezvoltatorilor de jocuri 90% din încasări.

Discord, care a început să vândă jocuri prin intermediul platformei sale de chat în august, va permite dezvoltatorilor să publice jocuri cu o cotă de 90% din încasări începând cu 2019. Acest anunț vine la puțin timp după ce Epic Games a anunțat că va oferi creatorilor de jocuri 88% din veniturile obținute din vânzări. Ambele companii se poziționează astfel într-un loc foarte competitiv față de Steam, care oferă în general o cotă de 70% din încasări studiourilor.

„Am vorbit cu o mulțime de dezvoltatori, iar mulți dintre ei consideră că magazinele curente nu merită 30% din cota obișnuită de venituri de 70/30”, se arată în anunț. „Din acest motiv, acum vedem mulți dezvoltatori care își construiesc propriile magazine și platforme virtuale pentru a-și distribui jocurile în loc să se concentreze pe a ceea ce este cu adevărat important: să creeze jocuri minunate și să adune comunități uimitoare”.

Astfel, din 2019, Discord își transformă magazinul virtual într-o platformă prin care studiourile să-și poată publica jocurile în cele mai bune condiții. Orice dezvoltator va putea să păstreze 90% din venituri, cu restul de 10% acoperind costurile de operare ale magazinului virtual. Toți cei care folosesc Discord pentru serviciile de voce au deja acces la magazinul virtual, astfel că există încă din start o mulțime de potențiali clienți – 200 de milioane, după cum raportează Discord – lucru care nu poate fi decât atractiv pentru dezvoltatori. Până acum, catalogul magazinului include mai multe titluri indie, însă cu noua ofertă e de așteptat ca lucrurile să se schimbe mult în cursul anului următor.

Sursa

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar