Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Discord nu va fi achiziționat de către Microsoft, iar decizia este oficială

După ce am stat cu sufletul la gură așteptând orice răspuns legat de planul gigantului tech de a pune mâna pe Discord, iată că verdictul a ieșit la iveală, iar cel din urmă nu va fi luat sub aripa lui Microsoft. Cu puțin timp în urmă, se spunea că Microsoft și Discord se află într-o etapă de negocieri, astfel încât platforma de audio/video chat să fie achiziționată pentru suma de 10 miliarde de dolari, o dovadă clară care atestă caracterul „înfometat” al megacorporației.

Discord se bucură de un număr lunar de 140 de milioane de utilizatori, generând un profit de 130 de milioane de dolari pe anul 2020. Cu toate acestea, se pare că 130 de milioane nu este o sumă prea bună, iar platforma ar fi încercat să devină parte din ecosistemul creat de către Microsoft pentru sectorul de gaming.

Microsoft ar putea achiziționa Discord pentru suma de 10 miliarde de dolari

Lucrurile s-au schimbat, însă. Potrivit The Wall Street Journal, Discord a mai negociat acest aspect cu încă trei companii, pe lângă Microsoft, dar a decis să rămână în continuare independent, menționând faptul că, pentru moment, totul este în regulă.

Probabil că Discord nu va suferi de pe urma acestei decizii, preferând, probabil, să-i lase pe cei de la Microsoft cu un gust amar. Compania nu consideră această platformă ca fiind un enterprise-software, iar achiziția acestuia nu ar fi contribuit decât la extinderea posibilităților oferite de servicii precum Xbox. Chiar și așa, cei doi și-au lăsat loc de bună ziua, astfel încât Discord și Microsoft sunt dispuși să discute în continuare pe astfel de teme.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button