GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Discord a lansat un magazin de jocuri

Discord a anunțat recent lansarea la nivel mondial a magazinului său Discord Store, un portal pentru achiziționarea de jocuri pentru PC, care va include propriile titluri exclusive. Magazinul va oferi, de asemenea, jocuri de la dezvoltatori independenți și de la cel puțin un editor mare, împreună cu titluri exclusive.

Disponibil în prealabil numai pentru jucătorii canadieni, noul magazin global Discord este bazat pe recomandări. Compania, cunoscută cel mai bine pentru aplicațiile de voce și text chat cu același nume, speră să aduca în fața jucătorilor jocuri, pe care probabil acestia vor dori să le cumpere și să le joace. Această recomandare va fi efectuată de echipa de la Discord, precum și de jucători.

Magazinul va include si propriile titluri exclusive „First on Discord”. În prezent, există cinci jocuri pe lista: King of the Hat, Minion Masters, Sinner: Sacrifice for Redemption, At Sundown si Bad North.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, ideea care sta la baza noului magazin este de a crea ceva asemănător unei experiențe dintr-o librărie locală. Asta vine în contrast cu foarte popularul magazin Steam al celor de la Valve, care ar putea fi comparat cu un magazin mult mai mare sau chiar de tip mall.

Impreuna cu magazinul Discord se lanseaza si o nouă versiune a serviciului Nitro, serviciul de abonament lunar al companiei. Abonamentul actual, de 5 dolari, vizeaza lucruri precum controlul numelui vostru de utilizator Discord și ofera rezoluții mai mari pentru serviciul de partajare a ecranului. Noul Nitro atinge prețul de 9,99 dolari și adaugă o componentă de jocuri: all-you-can-play access la un catalog de aproximativ 60 de titluri de la dezvoltatori parteneri precum Deep Silver și Double Fine Productions. Jucătorii primesc acces prin Nitro la: This War of Mine, Metro: Last Light Redux, Soma, Wastelanders 2: Director’s Cut, INSIDE, Galactic Civilizations III si Darksiders II Deathinitive Edition.

Cataloagele magazinului Discord și ale serviciului Nitro par destul de limitate în acest moment, ceea ce înseamnă că este improbabil să amenințe Steam prea curând. Dar Discord ar putea fi genul de magazin care pune accent pe recomandări. Descoperirea de noi jocuri este o mare problemă pentru Steam, atât pentru jucători, cât și pentru dezvoltatori, în special pentru cei mici ale căror jocuri se pierd în oceanul de titluri lansate. Un studiu afirma că pe Steam, în fiecare zi din 2017, au fost lansate 21 de jocuri.

Compania Discord susține că inregistreaza aproximativ 150 de milioane de utilizatori de pe tot globul pentru aplicația sa, astfel că, în timp ce magazinul său dispune de mai puține jocuri, este posibil ca abordarea la scara mai mică și mai personală să fie un răspuns pentru dezvoltatorii care au probleme cu promovarea pe portaluri mai mari. Atât magazinul Discord, cât și serviciul Nitro sunt disponibile astăzi pentru cei interesati.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button