GamingPC&Consoles

Discord a început să vândă jocuri

Când Steam a lansat acel update pentru componenta de chat, lumea a început să spună că Valve a copiat Discord. Eh… acum Discord dă replica, fiindcă a lansat propriul magazin de jocuri.

Magazinul se află deocamdată în faza de test, unul limitat la 50 de mii de canadieni norocoși care plătesc pentru varianta Nitro a serviciului. Cu timpul se va extinde pentru toți cei 150 de milioane de utilizatori, cu sau fără abonamentul Nitro.

Ideea propusă de Discord are două componente. Una este un magazin de jocuri de zi cu zi, în care veți găsi un număr de jocuri, nu foarte multe, nu pare să aibă intenția de-a deveni noul Steam, dar unele jocuri vor avea o perioadă de exclusivitate pentru Discord. Unul dintre ele va fi Bad North, ce va fi lansat aici cu 90 de zile înainte de varianta de GOG sau Steam.

A doua componentă este tocmai abonamentul Nitro. Nu mai este acolo doar ca să aveți acces la emoticoane pe toate serverele, dar veți primi și jocuri incluse în prețul abonamentului. Inițial par a fi incluse titluri precum Saints Row 3, Metro Last Light și System Shock Enhanced Edition. Lista aceasta se va extinde și probabil schimba cu trecerea timpului.

Important este că Discord nu se mulțumește doar cu a fi cea mai folosită aplicație de comunicație de gaming din ultima vreme, dar vrea să înglobeze totul. Mai rămân doar două întrebări. Când va fi lansată varianta pentru publicul larg a magazinului, și când va veni inevitabilul anunț că Microsoft cumpără Discord?

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button