PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Intel dezactivează suportul DirectX 12 de pe procesoarele din a 4-a generație

Deși au trecut vreo opt ani de la ziua lansării, procesoarele Intel 4th Gen Haswell încă primesc actualizări. Iar cea mai nouă dintre acestea rezolvă o problemă de securitate. Din nefericire, rezolvarea problemei a necesitat dezactivarea suportului pentru API-ul DirectX 12, astfel multe procesoare populare și încă răspândite printre utilizatorii de PC-uri au fost afectate.

Merita cumparata o placa nVidia GeForce GTX 780
Chiar și plăcile video mai vechi precum GTX 780 suportă DirectX 12.

Începând cu versiunea 15.40.44.5107 a driver-ului pentru placa video integrată, procesoarele Intel nu vor mai suporta API-ul DirectX12. Aparent, asta ar fi singura soluție prin care poate fi evitată o breșă de securitate. Există și o parte bună în toată treaba asta: doar procesoarele sunt afectate, deci poți juca în continuare cele mai noi jocuri dacă ai o placă video dedicată cu suport pentru DX12.

Care procesoare Intel 4th Gen pierd suportul pentru DirectX 12?

Problemele vor apărea doar pentru cei care folosesc grafica integrată în procesor pentru a rula jocuri și aplicații ce se bazează pe API-ul DirectX 12. Printre procesoarele afectate se numără și modele populare precum Intel Core i5-4690K și Core i7-4790K. Lista completă arată cam așa:

  • Procesoarele 4th Gen cu Intel Iris Pro Graphics 5200
  • Procesoarele 4th Gen cu Intel Iris Graphics 5100
  • Procesoarele 4th Gen cu Intel HD Graphics 5000/4600/4400/4200
  • Procesoarele Pentium și Celeron cu Intel HD Graphics din generația a 4-a

Dacă dezactivarea suportului pentru DirectX 12 de pe aceste procesoare te afectează, există și o soluție. Chiar dacă nu este neapărat sigur, poți folosi versiunea 15.40.42.5063 a driver-ului pentru grafica integrată. Realist, șansele ca cineva să îți fure datele personale sunt prea mici încât să fii expus unui risc, dar dacă vrei liniște sufletească și nu te interesează oricum placa video integrată, poți la fel de bine să instalezi noul driver.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. ce stire aberanta morrrr….daca intel cand a lansat generatia a4a a avut suport pt dx12, cum ar putea el fi dezactivat? poate il dezactiveaza producatorii de drivere video sau placi de baza, DAR NU INTEL. mari priceputi voi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button