Știri ITRSS PaginaDeMedia

Parler a rămas fără director general în urma întâmplărilor recente

Anul 2021 a început în forță cu protestele din Statele Unite care au culminat cu momentul în care un grup de simpatizanți ai lui Donald Trump au invadat clădirea Capitoliului. Asta a atras o mulțime de priviri din toată lumea și a avut câteva victime colaterale. Printre acestea se număra și Parler, o rețea de socializare care a facilitat comunicarea între simpatizanții fostului președinte. Dar lucrurile par că s-au mai liniștit, iar acum se număra vinovații. Asta a dus la concedierea directorului general al rețelei de socializare.

John Matze este co-fondatorul și fostul CEO al Parler, dar asta nu a contat cu nimic în momentul în care consiliul de administrație al companiei a decis că este timpul ca acesta să plece. Confirmarea a venit direct de la Matze care a trimis un SMS jurnaliștilor de la Reuters.

Se pare că fostul director a fost găsit drept vinovat de faptul că Apple și Google au eliminat aplicația Parler de pe magazinele lor de aplicații. Decizia a venit după ce ambele companii nu au fost mulțumite de modul în care conducerea companiei (nu) a moderat postările care încurajau violența. Iar ca să bată un ultim cui în sicriul rețelei de socializare, Amazon a eliminat Parler de pe lista de hosting AWS.

În acest moment Parler a revenit pe internet, doar că într-o stare nefuncțională. Compania a reușit să găsească un serviciu de hosting ceva mai permisiv numit Epik. Adică aceeași oameni care găzduiesc și site-urile Gab și 8chan. Iar acum Parler face parte dintr-o elită de site-uri atât de extremiste încât fie sunt disponibile doar pe deep web (8chan) ori sunt arhicunoscute pentru calitatea josnică a utilizatorilor (Gab).

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button