GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Directorul financiar al Activision Blizzard a fost concediat

Spencer Neumann, directorul financiar al Activision Blizzard, și-a văzut contractul reziliat în această săptămână, compania făcând public anunțul într-un comunicat de presă emis zilele trecute. În ciuda descreșterii numărului de utilizatori activi lunar și scăderii acțiunilor care la Bursă, Activision Blizzard spune că Neumann a fost concediat dintr-o „cauza care nu are legătură cu rapoartele financiare ale companiei“. Compania nu a specificat motivul, dar Reuters informează că Neumann a fost ofertat de gigantul de streaming Netflix și că ar urma să fie noul director financiar acolo.

Se pare că in locul lui, Activision Blizzard îl vor reinstala pe fostul director financiar, Dennis Durkin, care până de curând a fost director administrativ în cadrul companiei. Odată cu recenta scadere a actiunilor, compania își dorește să pună din nou în valoare experienta lui Durkin si să reediteze creșterea înregistrată de Activision Blizzard in timpul mandatului său anterior.

Chiar si cu popularitatea lui Call of Duty: Black Ops 4 și adăugarea modului de luptă de tip battle royale Blackout, jocurile Activision Blizzard nu se ridică la nivelul de popularitate pe care publisherul și le dorește. Destiny 2: Forsaken este, de asemenea, un alt titlu de renume care nu a nu a funcționat la fel de bine cum sperau actionarii companiei.

Blizzard a avut, de asemenea, un an 2018 nu tocmai încurajator. Președintele Mike Morhaime a demisionat, BlizzCon a fost dominat de anunțul Diablo Immortal, un joc pentru dispozitive mobile primit cu huiduieli de către fani, Heroes of the Storm se apropie de modul de mentenanță și, cel mai recent, mai mulți angajați au fost plătiți să plece din companie într-un demers de reducere a costurilor pe termen lung.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button