MORE

Din Quake în realitate, primul Railgun este cu un pas mai aproape

Orice fan al seriei Quake știe de ce poate fi în stare un Railgun, acea armă foarte precisă și mult râvnită de toți cei care chiar știu să țintească. Echivalentul său din lumea reală este cu un pas mai aproape de a fi gata, cele mai recente teste fiind foarte promițătoare.

Probabil observați o oarecare discrepanță de mărime, un Railgun din Quake fiind portabil, iar cel din realitate fiind gândit pentru a fi montat pe un distrugător capabil să genereze un exces masiv de energie electrică.

Biroul de Cercetare Navală al SUA anunță că a testat cu succes cea mai nouă variantă de Railgun în modul de foc „rapid”. Până acum, aceste prototipuri au fost în stare predominant să tragă doar un singur proiectil, după care aveau nevoie de timp pentru a fi reîncărcate și recalibrate. Dar cea mai nouă variantă a fost în stare să tragă mai multe proiectile unul după altul.

Viteza încă nu este cea dorită, motiv pentru care se va încerca dezvoltarea sa continuă, până ce se va atinge un prag de 32 megajouli de energie. Intenția este ca varianta finală să fie în stare să lanseze zece proiectile de acest fel pe minut, ceva ce cu siguranță nu ar fi prea plăcut pentru ținta sa. La urma urmei, proiectilul, deși nu conține explozibil, este propulsat la o viteză de aproape mach 7.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button