CommunityMORETech&IT

Din ce în ce mai mulți utilizatori își dezinstalează Facebook

Luptele Facebook cu abuzul de date nu trec pe lângă utilizatorii săi, cel puțin conform noilor date de la Pew Research Center. Aceste date arată că aproximativ 42% dintre utilizatorii platformei au luat o pauză lungă de la Facebook, care poate ține câteva săptămâni sau chiar mai bine în ultimul an.

După cum a subliniat The Verge, Pew a studiat utilizatorii Facebook din Statele Unite de la vârsta de 18 ani și peste. Sondajul a fost efectuat de la 29 mai până în 11 iunie, ceea ce, după cum vă puteți aminti, a fost la puțin după o lună de când Zuckerberg a depus mărturie în Congres când relația dintre Cambridge Analytica și Facebook a fost expusă.

Dintre respondenții care au participat la sondaj, 4 din 10 au declarat că au luat o pauză de la Facebook pentru „câteva săptămâni sau mai mult”, în timp ce un sfert au declarat că au eliminat complet aplicația Facebook de pe telefonul lor.

Există, de asemenea, o tendință clară legată de utilizarea platformei. 44% dintre utilizatorii cu vârste între 18 și 29 de ani au declarat că au eliminat aplicația. Aceasta se compară cu 20 de procente dintre utilizatorii cu varstele cuprinse între 50 si 64, si 12 procente dintre cei de 65 de ani si peste.

Peste jumătate dintre respondenții sondajului au spus că au „ajustat setările de confidențialitate” de pe platformă.

Compania s-a confruntat cu un șir de controverse în ultimul an, penultima fiind scandalul cu Cambridge Analytica care abuzează de datele utilizatorilor a 50 de milioane de utilizatori.

Ați întreprins vreo acțiune pentru a vă îndepărta cumva de această platformă? Spuneți-ne în comentarii și, culmea, pe Facebook!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button