Tech&ITPCTECH

Digi duce internetul la următorul nivel cu abonamente Fiberlink 2.5Gbps și 10Gbps!

V-ați săturat să vă lăudați la prietenii din străinătate cu internet de 1GB la 40 de lei pe lună?! Ei bine, vremurile acelea sunt pe cale să se încheie deoarece Digi a lansat abonamentele Fiberlink 2.5G și Fiberlink 10G! Și ca să fie totul și mai frumos, prețurile pentru cele două noi abonamente sunt 45, respectiv 50 RON pe luna. Ambele oferă bandă simetrică downlink/uplink și vor necesita schimbarea echipamentului pentru a funcționa optim.

În momentul de față serviciul este în teste în Sectorul 1 din București, urmând ca până la finalul anului 2022 să fie disponibil în toată țara. Procesul se desfășoară pe etape, după cum urmează:

  • 1 Octombrie 2021 – Teste în câteva zone din Sectorul 1
  • Decembrie 2021 – Acoperire în tot Bucureștiul
  • Martie 2022 – Acoperire în Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea si Timișoara
  • Până la finalul anului 2022 – Acoperire în întreaga țară
Digi lanseaza Fiberlink 2.5G si 10G
Poza: nwradu.ro

De ce ai nevoie pentru a face upgrade la Digi Fiberlink 2.5G sau 10G?

Din fericire pentru abonații care vor să facă trecerea la Digi Fiberlink 2.5G sau 10G, echipamentele din scările de bloc sunt deja compatibile, astfel upgrade-ul necesită doar o cerere din partea clientului și înlocuirea router-ului de la provider. În plus, trebuie să ai și un PC cu o placă de rețea destul de puternică încât să facă față acestor viteze.

Majoritatea plăcilor de baza high-end moderne sunt dotate cu porturi de 2.5GB, astfel dacă ai un chipset B550, X570, B4/560 sau Z590 nu ar trebui să ai probleme. Dacă placa ta de baza nu are un astfel de chip de rețea, el poate fi cumpărat separat de la magazine specializate. În biroul Zona suntem deja pregătiți, stația noastră de lucru având o placă de rețea capabilă să ducă viteze de 10Gbps, iar router-ul și instalația sunt și ele gata de treabă pentru a putea veni cu păreri.

În plus, PC-ul de acasă este și el pregătit pentru viteze de 2.5Gbps, deci jocurile de 100GB+ și filmările de zeci de GB se vor descărca/încărca mult mai repede decât până acum. Iar dacă vă întrebați: „Ce să fac eu cu 10Gbps?” Mai țineți minte ce întrebări își punea lumea prin 2013-2014 când abonamentul de 1GB era încă ceva SF pentru majoritatea oamenilor și HDD-urile vechi abia duceau viteza maximă de download? Și uite-ne cum vorbim în 2021, câțiva ani mai târziu, despre 10Gbps de parcă este „the next big thing” și vom face la fel și peste vreo alți zece ani când numa’ Dumnezeu știe ce-o mai apărea.

Digi lanseaza Fiberlink 2.5G si 10G
Poza: nwradu.ro

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button