Telefoane

Diferenta intre a fi de ciocolata si a fi de cacao

Urmatorul articol este despre comunicare corporatista online:

V-ati intrebat vreodata de ce au succes atatea fraude pe net de genul „Cumpara noul iPhone la 500 RON”?

E lesne de intuit reactia oricui, daca ar fi oprit pe strada de un agent cu un clipboard in mana spunandu-i ca ii ofera un Samsung Galaxy S5 cu 100 de Euro, cu conditia platii pe loc, urmand sa fie sunat intr-o saptamana ca sa isi primeasca produsul. Si totusi, de ce in mediul digital suntem oarecum dispusi sa avem incredere mai degraba decat in offline?

Raspuns: Pentru ca avem perceptia (complet instinctiva, irationala si evident gresita) ca internetul este cumva „al cuiva”, prin urmare este mai sigur. Ca in acest nou si minunat ecosistem, „tzaranul STIE ce e sofranul”, adesea ce zboara SE mananca, automat mediul fiind mai „spalat” decat pe strada.

In realitate lucrurile nu stau chiar asa. Insa, slava Domnului, internetul este totusi o platforma fantastica prin altceva, si anume prin faptul ca macar lasa loc la diversitate. USP-ul online-ului este mai degraba accesul mai facil la informatie, atat pe zona mainstream, dar mai ales e interesant faptul ca lasa timp de antena si niselor care pana in prezent nici nu visau comunicare in masa. Si discutam atat despre nise pe orizontala (diferentiate pe industrii de pilda) cat si vertical (in functie de nivelul de educatie, bun simt sau selectivitate caracteristice target market-ului).

In acest sens, imi vin mega-la indemana doua exemple de campanii video, cel mai probabil similare ca anvergura financiara, una pusa la cale de compania de curierat DHL, cealalta de producatorul german de robotica, KUKA Robotics.

 

Ar fi mult de dezvoltat pe marginea celor doua clipuri, insa mai degraba pun doar link-urile si astept cu nerabdare sa vad cum comentati cele doua tipuri de comunicare, atat din punct de vedere al increderii in brand, cat si din punct de vedere al valorii si complexitaii ideilor in sine.

 

Vizionare placuta!

Clipul campaniei DHL:

 

 

 

Clipul campaniei KUKA Robotics: (genial soundtrack printre altele 😀 )

 

 

Articole asemanatoare

Back to top button