Diaxxa Light Gaming v2 – PC de gaming cu buget redus
A inceput scoala nu de mult, recent si facultatea, iar multi dintre studenti sunt in cautarea unui sistem pe care sa lucreze dar sa se si joace, acesta de preferat sa tina cel putin trei ani. Cu aceasta ocazie am decis sa luam spre testare un sistem gata asamblat de la cel.ro si anume Diaxxa Light Gaming v2.
Diaxxa Light Gaming v2 este compus dintr-un procesor AMD AMD Ryzen 5 1600X cu sase nuclee si doisprezece fire de executie care ruleaza la 3.6GHz dar are poate urca in boost la 4GHz, iar pentru racire acest sistem utilizeaza un cooler aftermarket ID-COOLING SE-903. Placa video este un MSI GTX1060 cu 6GB vRAM, placa de baza este Gigabyte A320M-S2H, memoria RAM are o capaciatete de 8GB DDR4 la 2666MHz, pentru stocare aveti disponibil un HDD Seagate Barracuda de 1TB, iar de alimentarea sistemului se ocupa o sursa Segotep SG-500A cu o putere de 500W certificata 80+, si care ofera 36 de amperi pe lina de 12v.
Sistemul vine intr-o carcasa mid-tower Floston Pandora SE, care are in partea frontala doua ventilatoare de 120mm care baga aer in carcasa. Placa de baza Gigabyte A320M-S2H suporta procesoarele AMD pe socket AM4 din generatia 1000 si 2000, inclusiv gamele de APU si cele din seria Athlon, aceasta dispune de doua sloturi pentru RAM DDR4 si suporta o frecventa maxima de 3200MHz cu o capacitate de 32GB, adica puteti pune doua module de cate 16GB in dual channel. Ca si conectivitate placa de baza are are patru porturi SATA 3, un slot M.2, douaUSB 2 si un USB 3.1, o mufa combo PS2 pentru mouse si una pentru tastatura. Acest calculator vine fara sistem de operare, asadar puteti instala ce doriti pe el, iar lipsa sistemului de operare se reflecta si in pretul PC, adica mai scutiti o licenta de cateva sute de lei.
Am testat pe acest sistem in PUBG, cu detalii medii, iar jocul s-a comportat excelent. Jocuri precum CS GO sau chiar si DOOM sau GTA 5 suntem siguri ca vor merge excelent pe aceasta configuratie. Avantajul acestui sistem pe langa pret, este faptul ca suporta upgrade oricand doriti, asadar puteti schimba orice piesa in el cand va fi nevoie, iar cel mai prbabil placa video va fi cea care va necesita o inlocuirie peste cativa ani, procesorul fiind unul performant si capabil inclusiv de editari video.