PC&Consoles

Diablo 1 a fost refăcut în Diablo 3

BlizzCon a venit și a trecut, iar speranțele că vom avea parte de anunțuri despre variante refăcute ale jocurilor vechi sau un expansion pentru Diablo 3 au cam fost complet spulberate.

În schimb, Blizzard a decis să ofere publicului o mică mostră din geneza serie, prin reconstruirea dungeon-ului din vechiul Diablo 1 în Diablo 3. Această reconstruire merge ceva mai departe de o simplă adăugare a unei catacombe noi. Blizzard chiar a depus ceva efort aici.

diablo_3_retro_update-10

Cele 16 nivele ale lui Diablo sunt reclădite folosind cele mai asemănătoare elemente grafice din Diablo 3 cu putință și umplute cu inamici speciali. Aceștia fie sunt variante modificate a celor care pot fi găsiți în D3, atât grafic, precum și ca AI, fie sunt construiți de la zero, precum Lazarus. Fiecare boss important își va face apariția, într-o variantă similară cu cea clasică, Butcher, Leoric, Lazarus și Diablo în sine. Bartuc, Zhar și restul poate își fac apariția ca inamici minori. Iar la final, chiar poți obține un Soulstone ce poate fi montat într-o cască.

diablo_3_retro_update_ui-600x337

Pe lângă asta, Diablo 3 primește o modificare grafică ce reduce numărul de cadre de animație, face mișcarea posibilă doar pe 8 direcții și face totul să arate ceva mai pixelat. Până și interfața a fost modificată ca atare… chiar dacă atunci când făceau comparații de inventar, cei de Blizzard nu par să fi fost în stare să scoată un screenshot din Diablo 1 sau Diablo 2, așa că au luat de pe net imagini cu mod-uri de D1 și D2 care au inventarii mai dichisite.

diablo-fake-inventory

Regretabil, numai dungeon-ul este prezent în joc, nu și Tristram cel clasic. În locul sătucului tenebros veți găsi doar o ruină înflăcărată, ca în Diablo 2. De asemenea, matematica de bază este tot cea a lui Diablo 3, așa că dacă aveți cumva ceva împotriva modului în care D3 a fost gândit, probabil o să vă lase un gust amar acest remake.

d1-retro

The Darkening of Tristram își face va face apariția în Diablo 3 sub forma unui eveniment periodic, începând din luna ianuarie, sau chiar de luna aceasta pe serverul public de testare.

Conținutul nou este gratuit pentru cine a cumpărat deja Diablo 3 și Reaper of Souls. Și dacă vă întrebați de ce nu au făcut un remake de sine stătător, ei bine… pentru că au vrut să îl ofere gratuit. Ar fi putut să scoată Diablo 1 iar la vânzare, dar probabil ar fi fost nevoie de ceva muncă pentru a-l face 100% compatibil cu sistemele de operare moderne. Aproape că te face să te întrebi de ce Blizzard tot angajează oameni pentru a munci la actualizarea jocurilor vechi.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button