PC&Consoles

Dezvoltatorii unui simulator de zbor includ malware pe post de DRM

Un grup de dezvoltatori care lucrează la DLC-uri pentru un simulator de zbor a inclus malware în unul dintre acestea pentru a-i identifica pe cei care piratează jocul.

Microsoft Flight Simulator X a fost lansat în octombrie 2016, este un simulator de zbor pentru PC, iar între timp a început să ofere din ce în ce mai multe DLC-uri, ajungând în prezent la câteva zeci. Acestea includ efecte de vreme, orașe și în principal avioane, însă unul din ele iese acum în evidență cu ceva inedit, un model de Airbus care numără printre fișiere și malware.

Totul a început atunci când un utilizator de reddit, crankyrecursion, a decis să investigheze motivul pentru care programul său antivirus, cât și ale altor jucători, a detectat malware după ce a instalat DLC-ul cu modelul A320-X pentru jocul Microsoft Flight Simulator X. El a descoperit că un fișier, denumit „test.exe”, este capabil să adune informații din Chrome, cum ar fi parolele stocate, și a ales să atenționeze și alți jucători pintr-o discuție pe reddit.

Conform Rock Paper Shotgun, crankyrecursion a declarat următoarele:

Nu sunt o persoană tehnică din fire și voiam să înțeleg mai exact de ce pachetul cu conținut cauza alerte de la antivirus.

Răspunsul la acuzațiile aduse nu a întârziat să apară. Lefteris Kalamaras, admin al forumului celor de la Flight Sim Labs, a postat o explicație cel puțin bizară, în care precizează că „nu se folosește niciun fel de unealtă pentru a dezvălui informații cu caracter sensibil pentru niciun client care a cumpărat în mod legal produsele noastre… Există o metodă specifică folosită împotriva unor anumite chei de activare, care au fost identificate drept copii piratate”. Acesta a mai adăugat și că „’Test.exe’ este parte din DRM și este țintit numai asupra anumitor copii piratate de software obținut ilegal. Programul este extras numai temporar și nu este folosit, în nicio circumstanță, în copiile legale ale produsului”.

Desigur, acest răspuns este mai mult decât vag pentru mulți dintre fani și vine la pachet cu și mai multe întrebări. Putem specula că cel care a făcut descoperirea avea întradevăr o copie piratată a jocului sau DLC-ului, însă există și posibilitatea să fi fost adăugată și în cazul celor care l-au cumpărat, chiar dacă doar din greșeală. Ca atare, grupul de dezvoltatori a ales să elimine cu totul fișierul cu pricina, însă trebuie să ne întrebăm dacă nu cumva lupta împotriva „piraților digitali” a fost dusă un pic prea departe.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button