Tech&IT

Dezvoltatorii se gandesc deja la Playstation 5 si Xbox Two

Playstation 4 si Xbox One se lupta acum pentru dominatie, dar dezvoltatorii de jocuri viseaza deja viseaza generatia urmatoare de console.

Paul Ross, membru al studioului Three Fields Entertainment, a declarat intr-un interviu recent ca se asteapta la lucruri foarte interesante de la Playstation 5 si Xbox Two… sau cum se va numi urmatoarea generatie de console de la Microsoft…, adica, pe langa Windows 11.

Conform declaratiei sale:

Cum arata un joc de Plasytation 5? Cum arata un joc de Xbox Two?  Cu PS4 am vazut ceva fidelitate adusa lumilor, dar Playstation 5 va fi mai mult despre lumi dinamice, lumi mult mai interactive care sunt mai credibile in modul in care se comporta.

De asemenea, Ross a mai avut si cateva cuvinte de spus despre modul in care fizica a evoluat de la Dreamcast si pana acum… sau mai exact, cum nu a evoluat

Toate sunt corpuri rigide, obiecte solide. Asta este o adevarata schimbare de paradigma, pentru ca va fi despre simularea fizicii la un nivel molecular. A fost o problema foarte grea de rezolvat de ceva vreme.

Fizica suna cu adevarat interesanta pentru urmatoarea generatie de jocuri, in special toata acea parte cu „simulare fizica la nivel de molecula”. Suna foarte mult ca ceea ce promitea DMM cu ani si ani in urma, inainte ca LucasArts sa cumpere drepturi de exclusivitate pentru cativa ani asupra tehnologiei, iar aceasta sa cada in obscuritate in loc sa fie dezvoltata si universal implementata, chiar daca acum este o parte integrala din motorul GameBryo.

Si la ce va fi folosita aceasta tehnologie noua? Avand in vedere ca studioul Three Fields Entertainment lucreaza la un joc de golf… daca golf ar fi Carmageddon, pare destul de clar ce fel de jocuri vom vedea in viitor.

[Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button