PC&Consoles

Dezvoltatorii români de jocuri vor fi prezenți pentru prima dată la Gamescom cu un pavilion național oficial

București, 18 august 2017 – Dezvoltatorii români de jocuri, prin sprijinul RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România), se vor alătura târgului Gamescom 2017 din Köln, uniți pentru prima dată într-un pavilion național.

Fiind un important centru regional pentru dezvoltarea jocurilor, industria de gaming din România numără aproximativ 6000 de angajați și anunță o creștere remarcabilă a numărului de jocuri și a studiouri naționale. Participarea la Gamescom, cel mai important târg european dedicat jocurilor video, vine ca urmare a intensificării și a implicării active a industriei locale în obținerea unei vizibilități la nivel internațional.

Nouă dezvoltatori români iși vor prezenta produsele și serviciile comunității internaționale de dezvoltatori iar publicul larg va avea ocazia de a experimenta 10 jocuri dezvoltate de aceștia. Jocurile românești vor fi prezentate în zona de divertisment din sala 10.1 Aripa D NR 061 iar pavilionul românesc de business poate fi găsit în sala 4.1, F-013.

Industria locală de game development participă pentru prima oară cu un pavilion național la cel mai mare târg din lume dedicat jocurilor video și asta nu este decât o încununare a eforturilor colective depuse de RGDA, Ministerul Mediului de Afaceri și Antreprenoriat și nu în ultimul rând de studiourile participante ce au avut curajul să se aventureze în acest episod pilot alături de noi. Pe lângă beneficiile pe care le va aduce studiourilor participante, pavilionul național în zona B2C dar și B2B va pune, alături de conferința Dev.Play, ce va avea loc în septembrie la București, industria locală pe harta internațională”, menționează Andreea Per, Director Executiv în cadrul RGDA.

Lista completă a companiilor românești prezente la Gamescom:

  1. Killhouse Studios lansează la Gamescom continuarea jocului de strategie Door Kickers (zona de divertisment)

  2. Rikodu Studios prezintă pentru prima dată Second Hand: Frankie’s Revenge, un joc multiplayer cooperativ rapid, care se va lansa în 2018 (zona de divertisment)

  3. Holotech Studios prezintă Facering, platforma de animație facială în timp real (zona de divertisment)

  4. White Pond Games prezintă pentru prima dată Urban Strife, un joc tactic turn-based care va fi lansat în 2018 (zona de divertisment)

  5. Carbon Incubator, un incubator de jocuri din Europa de Est, prezintă câteva titluri, printre care: Gray Dawn – un joc de groază și aventură pentru PC care se va lansa în Q1 2018; Marble Land – un joc tip puzzle pentru VR care se va lansa în Q4 2018; Rumble League – un joc competitiv de strategie pentru mobil, care se va lansa în 2018 (zona de divertisment)

  6. Angry Mob Games prezintă jocul multiplayer de luptă Brawlout (zona de divertisment)

  7. Critique Gaming prezintă Interrogation, un joc narativ de investigații (zona business)

  8. Alien Pixel prezintă Unbound, un joc de tip puzzle 2D (zona business)

  9. Amber oferă servicii premium de creație și dezvoltare pentru clienții din industria de gaming (zona business)

Târgul internațional Gamescom are loc la Köln în perioada 22-26 august.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button