GamingPC&ConsolesTech&IT

Dezvoltatorii de jocuri video, încurajați să formeze un sindicat

Ca răspuns la mai multe practici discutabile din industria jocurilor video, cea mai recentă dintre ele fiind decizia Activision-Blizzard de a concedia aproape 800 de oameni într-un an în care a înregistrat profit record, Federația Americană a Muncii și Congresul Organizațiilor Industriale (AFL-CIO) încurajează dezvoltatorii de jocuri să se unească într-un sindicat.

Liz Shuler, trezorier în cadrul AFL-CIO, a publicat o scrisoare deschisă, detaliind argumentele pentru o astfel de măsură. Astfel, formarea unui sindicat ar trebui să aducă echilibru într-o industrie care se confruntă cu muncă excesivă, șomaj brusc și grupuri favorizante. Shuler scrie că industria jocurilor, pe care o citează ca fiind unul dintre cele mai profitabile „produse” pe care le produce S.U.A., este construită pe spatele unor oameni care muncesc cu pasiune neobosită pentru a produce opere de artă.

Potrivit lui Shuler, angajații nu sunt însă compensați pe măsură. „În timp ce voi creați unele dintre cele mai strălucitoare produse ale timpului nostru, șefii voștri bagă în buzunare miliarde. În timp ce voi luptați până la epuizare și vă puneți sufletul într-un joc, Bobby Kotick și Andrew Wilson țin toasturi pentru succesul lor personal”, declară aceasta.

Între timp, angajații din industria jocurilor video se confruntă cu mai multe probleme la locul de muncă, inclusiv foarte multe ore de lucru, teama de vorbi deschis și de a cere salarii mai bune și condiții de lucru extrem de solicitante.

Shuler invită angajații companiilor de jocuri să facă demersuri concrete pentru formarea unui sindicat, avertizând că acesta nu se va realiza fără implicare susținută din partea lor. Pentru a le oferi sprijin, AFL-CIO lucrează cu organizații precum Game Workers Unite, care zilele trecute a cerut public demisia lui Bobby Kotick în urma disponibilizărilor de la Activision-Blizzard.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button