TECH

Dez…imprimanta

Cum sa stergi printul de pe hartie? Suna SF, dar hartia imprimata poate fi acum reutilizata. Cum? Cu o dez..imprimanta. Sau mai exact, prin atasarea unui unprinter la orice printer. O noua tehnologie laser inventata de cercetatorii englezi indeparteaza cerneala de pe orice foaie.

reduse

Ce face acest unprinter? Reduse, tehnologia care iti refoloseste hartia, funcționează pe orice culoare sau imprimanta cu laser folosita, fara vreun alt echipament special.

Initiatorii acestui proiect spun ca nu exista niciun motiv pentru care hartia sa nu poate fi reutilizata si ca asta va insemna pentru companii un mare pas inainte in materie de reciclare si costuri.

Produsul va aparea pe piata peste 2-3 ani. Un prim model ar putea costa 2000 de lire, dar cumparatorii isi vor amoriza costurile in 18 luni, dupa calculele englezilor.

Tehnologia nu este o noutate. Toshiba are un astfel de unprinter, dar pentru un model special de imprimanta care poate printa doar cu cerneala albastra.

https://www.youtube.com/watch?v=9WbdaAemD60&feature=youtu.be

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button