PC&Consoles

Victima primei crime impotriva unui cyborg dezbate moralitatea augmentarilor bionice

Pe data de 23 august 2016, urmeaza sa fie lansata urmatoarea parte a francizei Deus Ex, care s-a bucurat de extrem de multa publicitate pozitiva datorita lui Deus Ex : Human Revolution. Un joc aplaudat si laudat atat de critici, cat si de gameri.

In ambele jocuri se pune o intrebare pertinenta: Este natural sa iti „imbunatatesti corpul folosind tehnologie? Este natural acest lucru?” 

O intrebare care se pare ca a trecut de lumea jocului prezentata de Eidos Montreal, urmand sa fie dezbatuta intr-un forum destul de neobisnuit, mai exact popularul canal de stiri CNN.

Ca si in joc, discutia se va invartii in jurul „naturalitatii” imbunatatiriilor sau augmentarilor bionice, discutia urmand sa fie o argumentatie pro sau conta asupra celor care vor apela la astfel de upgrade-uri.

Este o campanie de marketing mascata, dar Square Enix se pare ca au luat in serios sarcina, invitand un numar impresionant de doctori si specialisti in domeniul bionic si al protezelor. Printre invitati se afla filozoful transumanist Dr. Natasha Vita-More si pionierul in augmentare si fost inginer  U.S. Navy Adam Arabian, doua personalitati marcante in domeniu, la care s-au adaugat de cealalta parte a baricadei filozoful moral si expertul in etica crestina E. Christian Brugger si  Dr. Steve Mann, victima primei crima impotriva unui cyborg in lumea reala.

Pe data de 3 august 2016, CNN va organiza conferinta numita „The Human By Design”, in incercarea de a aduce la masa ambele tabere, subiectul fiind din ce in ce mai controversat, existand proteze bionice in acest moment, iar clipa in care vom avea o inima artificiala sau un corp s-ar putea sa fie doar la o inovatie distanta.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button