MORE

Detalii posibile despre GeForce Pascal

Internetul pare sa fi relevat cateva informatii noi despre seria Pascal a placilor video GeForce, urmatoarea generatie dezvoltata de Nvidia, care va fi lansata anul acesta.

Nu sunt informatii confirmate, asa ca poate nu ar trebui sa le luati de parca ar fi adevar garantat, dar pareau macar interesante si sunt cateva lucruri care se leaga intre ele, asa ca am zis sa vi le aduc la cunostinta.

NVIDIA-GeForce-X80-X80Ti-X80-TITAN

Dupa cum a mentionat si site-ul Videocardz.com, elementul care indica posibilitatea ca tabelul de mai sus sa fie adevarat este prezenta in baza de date a 3DMark a unor teste cu placi video Nvidia neidentificate (posibil nelansate inca) care au o frecventa a memoriei de 8000MHz.

Din cate puteti vedea, cu seria noua de GeForce se va folosi o denumire noua. Nu va fi 1080 sau 1070, ci X80, X70 si asa mai departe. Doar cele trei modele de top, X80, X80Ti si X80 Titan sunt cele listate in tabel.

Ca performanta, pana si X80 include mai multe nuclee CUDA ca un Titan X, un Titan X80 avand chiar dublul numarului de nuclee. Frecventele procesorului sunt aproape aceleasi, asa ca orice fel de imbunatatiri s-au facut la performanta vin de la arhitectura, eficienta si din faptul ca sunt mai multe nuclee la un loc.

Si memoria este accelerata la 8000Mhz, fiind tot de tipul GDDR5 pentru primele doua modele, insa in cantitati de 6GB si 8GB. X80Ti chiar are o interfata de memorie de 512 biti, aparent Nvidia revenind in sfarsit la acest standard, folosit de ceva vreme doar de AMD.

Rezultatul este o latime de banda de 512GB/s pentru aceasta placa video. Insa X80 Titan se pare ca va folosi HBM2. Judecand dupa faptul ca oricum va avea un pret 1000 de dolari, minim, costul de care se ferea AMD pentru acest tip de memorie nu prea este o problema, asa ca acest model va veni cu 16GB de HBM2 cu o latime de banda de 1TB/s.

Consumul este inca un factor important, toate placile fiind mai economice decat generatia anterioara, desi ofera putere teoretica in esenta dubla.

Iarasi, informatiile nu sunt confirmate, dar daca seria Pascal va avea aceste statistici, atunci veti avea motive sa treceti la o placa video noua in urmatorul an.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button