MORE

Detalii noi despre Zen și AM4

Procesoarele din seria Zen s-ar putea să nu fie disponibile mai deloc anul acesta, conform unei noi scurgeri de informații de la AMD, dar plăcile de bază AM4 sunt pe drum.

Două grafice noi care indică planurile pentru lansarea de platforme au ajuns pe net, arătând ce ne așteaptă de la AMD pe partea de desktop și pe cea de laptop.

Primul grafic arată că anul acesta nu vom primi nici un procesor Zen, fie că este vorba de unul normal sau de un APU. Asta se potrivește oarecum cu ce a spus AMD înainte, lansarea de anul acesta a procesoarelor fiind mai mult pe hârtie. Totuși, platforma AM4, cu chispet-ul Promontory, va fi disponibilă până la finalul anului, fiind făcute pentru aceasta APU-uri bazate pe Excavator, Bristol Ridge.

Din 2017 vom vedea procesoare din seria Summit Ridge, care au până la 8 nuclee cu 16 fire de execuție, alături de APU-uri Rave Ridge, cu 4 nuclee și 8 fire de execuție. amd leak

Pe partea de laptop și sisteme de tipul All In One se va întâmpla ceva similar. Platforma FP4 va fi lansată anul acesta, cu suport pentru DDR4, dar tot folosind procesoare bazate pe tehnologia excavator. Spre deosebire de AM4, FP4 nu va sta pe piață prea mult timp, platforma urmând să fie înlocuită cu totul în 2017 de FP5, care are aceeași desemnare de procesor Raven Ridge ca APU-urile pentru desktop.

amd leak 2

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button