PC

Detalii noi despre Radeon RX 580 și RX 570

Ne apropiem de lansarea seriei de plăci video Radeon RX 500, așa că a venit timpul pentru un leak major, cum ar fi cel al modelelor de inginerie a noilor modele.

Radeon RX 580 și RX 570 au fost zărite, confirmând definitiv că este vorba de variante relansate ale procesoarelor grafice Polaris 10, însă nu tocmai și a plăcilor video. O diferență importantă aici este că RX 580 va avea ca standard alimentare pe 8 pini, nu pe 6 pini ca RX 480. Asta va adresa permanent orice problemă de alimentare ar mai fi rămas de la generația anterioare și va permite plăcii video să atingă frecvență mai mari ca standard.

Cât de mari? Conforma cestui leak, RX 580 va avea o frecvență de bază de 1340MHz, ceva ce nu are să fie prea impresionant pentru cei care au o placă ce are overclock din fabrică, unele modele ajungând deja până la acest nivel ca standard. Dar asta ar putea însemna un potențial ceva mai mare de overclock. Desigur, asta este valabil pentru varianta de bază. Nu știu să vă spun dacă modelele făcute de Sapphire, Asus și toate celelalte companii vor prezenta îmbunătățiri.

RX 570 va avea o frecvență de doar 1244MHz, ceea ce tot ar reprezenta un bonus de cam 38MHz față de RX 470. Frecvența memoriei sale a fost crescută cu 300MHz până la 7000MHz, în timp ce RX 570 a rămas tot la 8000MHz.

Lansarea plăcilor video ar urma să aibă loc pe 18 aprilie, iar prețurile vor fi mai mici decât modele RX 400.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button