MORE

Detalii noi despre Radeon Polaris

O serie de informatii noi si-au facut aparitia pe internet despre urmatoarele placi video Radeon.

Originea lor este destul de solida, una fiind chiar driver-ul de Linux facut de AMD, iar cealalta fiind baza de date a SiSoftware Sandra.

Driver-ul implementeaza schimbarea de nume de la Baffin si Elsemere la Polaris 11 si Polaris 10, iar in acelasi timp indica numarul de placi video care vor fi lansate din aceasta serie.

Polaris 11, modelul mai economic, este folosit pentru construirea a 6 placi video. Asta nu inseamna ca vor fi 6 placi video de desktop cu Polaris 11, deoarece driver-ul acopera si modelele dedicate laptop-urilor.

Polaris 10, modelul high-end, este folosit la numai doua placi video, probabil ceva de genul 490 si 490X.

Driver-ul mai releva si o temperatura tinta de 50 de grade pentru aceste placi video, ceea ce probabil inseamna ca sistemul de racire va incerca sa mentina aceasta temperatura cand placa video este stresata. Poate ca vi se pare putin, dar fiind vorba de tehnologie FinFET, pare destul de credibila.

A doua informatie este legata strict de Polaris 10, mai exact, de modelul trecut cu codul de identificare 67DF:C4. Aceasta placa video este echipata cu 36 de unitati de procesare, totalizand 2304 nuclee, ruleaza la 800MHz, are 8GB de memorie GDDR5 care functioneaza la 6 GHz, are o interfata de 256 biti si suporta PCI-Express 3 X16.

Avand in vedere ca are aproape jumatate din numarul de nuclee fata de generatia anterioara, fie cu Polaris AMD a reusit un salt de performanta similar cu cel facut de Nvidia cu Maxwell, fie acesta este modelul incomplet al lui Polaris 11.

Cert este ca noua generatie pune un accent foarte mare pe eficienta sporita.

[Videocardz 1, 2 ]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button