GamingPC&ConsolesTech&IT

Detalii despre Xbox Series X

XSX sună ca PS5

Noua generație de console este pe cale să nea năvală peste noi, aducând SSD-uri, aducând Zen 2, aducând Ray Tracing și aducând suspiciunea că vor fi și mai puțin diferite cele două ca în generația curentă.

Microsoft a dezvăluit câteva detalii noi interesante despre Xbox Series X, noua sa consolă ce ar trebui să fie dezvăluită pe larg pe la E3, probabil. Pe lângă faptul că se va folosi de Zen 2 și că are o placă video Radeon, acum știm că XSX se va folosi de Ray Tracing accelerat la nivel hardware prin DirectX. Da, acel DXR care tot ar trebui să apară și pe PC într-un joc de la o zi la alta. În curând.

Consola va mai avea suport pentru Variable Rate Shading, permițând modificarea detaliului unui shader în funcție de poziția sa pe ecran. Funcția asta nu prea există deocamdată în plăcile Radeon, dar probabil va veni. XSX va mai veni și cu un SSD despre care nu prea sunt detalii deocamdată, dar care probabil va oferi un nivel de performanță similar cel cel văzut la Playstation 5. Microsoft chiar laudă abilitatea de a „băga în bară” jocuri multiple ce pot fi reluate rapid, ceva ușor de făcut atunci când ai stocare foarte rapidă în care poți trânti RAM-ul.

În total, această consolă ar avea în jur de 12 TFLOPS de putere, dublu față de XOX și cu mult mai mult față de primul Xbone.

Pe scurt, viitorul sună foarte rapid. Dar nu sună efectiv la fel de bine ca Playstation 5, din moment ce consola celor de la Sony va avea și o componentă audio de care se mândresc foarte tare și pe care încă nu au apucat să o demonstreze public.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button