PCPC&Consoles

Detalii despre Windows 10 Game Mode

Microsoft a oferit câteva detalii noi despre acel Game Mode care va fi integrat în Windows 10 cu ocazia lui Creators Update.

Sistemul de operare va căpăta o secțiune dedicată în Control Panel (sau cum i-ar zice acum) unde se vor putea găsi toate opțiunile referitoare la jocuri, cum ar fi funcțiile de înregistrare, de streaming video prin Beam și Game Mode-ul în sine.

Atunci când este activat, Windows 10 se va strădui să ofere jocurilor compatibile acces prioritar la resurse, inclusiv la procesorul sistemului. S-ar crede că sistemul de operare ar face asta ca standard… dar se pare că nu. Intenția este ca modul să fie disponibil pentru toate jocurile, unele activându-l ca standard, dar deocamdată sunt lucruri care trebuiesc rezolvate.

Game Mode ar trebui să sosească în noua variantă de testare a lui Windows 10, pentru cei care participă Insider Program. Restul lumii va avea acces la Game Mode în primăvară, când Creators Update va fi lansat.

Cu puțin noroc Microsoft va reuși să optimizeze mai bine Xbox DVR care nu pare că va dispărea prea curând. Nu de alta, dar jocuri precum CS:GO recomandă dezactivarea sa, fiindcă tinde să prăpădească performanța.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button