PC

Detalii despre Vega Mobile

Plăcile video Radeon Vega n-au prea spart gura târgului, în special după ce pare a fi o schimbare spontană a prețului. Dar există un loc unde noua tehnologie ar putea să strălucească, pe parte de mobile, unde AMD n-a avut o prezență prea mare în ultimii ani.

Două modele de Radeon Vega au fost zărite în baza de date a Geekbench, atașate de procesoare cu nume precum Ryzen 5 2500U și Ryzen 7 2700U. Acestea ar urma să fie noile APU-uri din seria Raven Ridge, gândite pentru sisteme mobile, nu tocmai pentru desktop. Totuși, ar trebui să fie aproape de ce vom putea vedea și pe Desktop în viitorul nu foarte îndepărtat.

Procesoarele grafice în sine au numele de cod Radeon Vega 8 Mobile și Radeon Vega 10 Mobile. Primul dintre ele este cel „high-end”, oferind 11 unități de procesare grafică, totalizând cam 704 de nuclee. Prin comparație un RX 560 are 16 unități de procesare grafică. Merită menționat că performanța n-ar fi tocmai calculabilă prin regula de trei simplă, deoarece APU-ul va trebui să ruleze pe RAM-ul de sistem, nu va avea memorie grafică dedicată.

Celălalt model, Radeon Vega 10 Mobile, va dispune de 8 unități de procesare grafică, așa că dacă vi se pare confuză denumirea, bun venit în lumea tehnologiei.

Listarea din baza de date include și ceva informații despre performanță, așa că în funcție de cât de bine înțelegeți rezultatele testelor efectuate în Geekbhench, veți putea desluși capacitatea acestor procesoare grafice integrate de a rula aplicații 3D și de-a accelera aplicațiile de productivitate.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button