PC&Consoles

Detalii despre System Shock 3

Anul acesta a fost extrem de bizar în privința seriei System Shock. După 16 de tăcere deplină pe front, din senin au ieșit: o variantă complet refăcută a originalului, un succesor spiritual și o continuare directă.

System Shock 3 se află în dezvoltare la studioul Otherside Entertainment, fiind dezvoltat de oameni cu ceva renume în industrie. Pe lângă Warren Spector și Paul Newrath, veterani ai dezvoltării de jocuri care lucrează deja la proiect, au mai sosit:

  • Terri Brosius, vocea lui SHODAN
  • Sheldon Pacotti, scriitorul lui Deus Ex
  • Jason Hughes, programator la seria Wing Commander
  • Tim Stellmach, lead designer la System Shock și Thief
  • Nate Wells, directorul de a artă al lui System Shock 2 și Bioshock
  • Doug Church, co-fondator al studioului Blue Sky, care a dat naștere acestei specii de jocuri

Sunt și informații concrete despre povestea lui System Shock 3. Fiind o continuare directă, acțiunea începe de acolo unde a rămas cu 16 ani în urmă. SHODAN, acum având formă umană, îndreptându-se înapoi către Pământ. În joc își vor face apariția o varietate de personaje din serie, ca protagonistul primului joc, eroul anonim al celui de-al doilea și Rebecca Lansing, care te ghida pe parcursul primului System Shock.

Spector a dezvăluit că cyberpunk nu va fi tocmai punctul focal al tonului jocului, deoarece acest fenomen nu are o importanță culturală la fel ca acum 20 de ani, System Shock 3 concentrându-se pe altceva care să fie pe interesul publicului modern. Cu puțin noroc, nu vrea să spună că jocul va fi despre niște oameni în toată firea făcând poze la mâncarea lor pentru Instagram, sau alergând după pokemoni prin parcuri. Sau zombies, sper că nu va fi zombies. Nu vreau să spun că ce e popular acum tinde să fie groaznic, dar cyberpunk măcar îți dădea ceva la care să aspiri.

În ceea ce privește forma sa, System Shock 3 va semăna mai mult cu primul titlu din serie, așa că nu va fi tocmai un RPG. Jocul nu are încă o dată de lansare, fiind un proiect care va necesita câțiva ani pentru a fi dezvoltat.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button