TECHTelefoane

Detalii despre Snapdragon 768G

Ca 765G, dar mai rapid

Zilele trecute și-au făcut apariția pe internet detalii despre o nouă variantă a telefonului Redmi K30, cu un 5G în coadă. Numai că în loc să folosească un chipset Snapdragon 765G, așa cum ar fi avut sens, leak-ul menționează un chipset cu totul nou, 768G.

Ce este acesta? Conform leak-urilor, noul model vine cu opt nuclee, dintre care șase vor fi de tipul low-power, mergând la 1.8GHz, plus alte două de performanță, cu frecvențe de 2.8GHz sau de 2.4GHz. Iar componenta grafică, un Adreno 620, vine cu un spor de frecvență de 20% față de varianta sa prezentă pe chipset-ul 765G, ajungând până la 750MHz.

Și ce înseamnă toate astea? În general, pare a fi vorba de un spor de performanță de 10%. Va ajuta asta la ceva, considerând că vorbim de un telefon, nu de un PC? Probabil doar dacă vă jucați pe el lucruri ce pot funcționa la mai bine de 60Hz.

Snapdragon 768G ar trebui să își facă apariția prin telefoanele mid-range de pe piață în viitorul apropiat. Dar nu ar trebui să vă așteptați să fie la fel de ieftine precum telefoanele ce folosesc un 730G sau un 720G, fiindcă acel modem 5G integrat tot costă o grămadă.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button