TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Detalii despre Ryzen 7 4700G

Dovezile se adună

Acel Ryzen 7 4700G nu mai pare a fi un simplu zvon, deoarece începe să își tot facă apariția urme care indică existența sa. Urme precum o poză cu el și detalii despre caracteristicile sale de bază.

Conform informațiilor care zburdă acum pe internet, Ryzen 7 4700G va veni cu 8 nuclee fizice, 16 fire de execuție și cu un procesor grafic integrat din generația Vega cu 8 unități de procesare, la fel ca cum am putut vedea în cazul seriei 4000 e pe laptop-uri.

La fel ca acele procesoare, este vorba de un model ce se folosește de arhitectura Zen 2, efectiv aceeași pe care o știm de la seria Ryzen 3000 de pe desktop. Decalarea denumirii prezentă la procesoarele AMD, în cazul modelelor APU, poate provoca ocazională confuzie.

În ceea ce privește frecvențe, acest model va funcționa la 3.6GHz la nivelul său de bază, și poate ajunge până la 4.4GHz, rămânând în limitele de 65W ale designului termic. Totuși, ce iese în evidență este frecvența componentei video. Chiar dacă are doar acele 8 unități de procesare, cele 512 nuclee efective prezente în ele funcționează la 2.1GHz, cu mult peste ce putem vedea la variantele de laptop. Are oarecum sens, din moment ce pe desktop ai loc să pui o halcă mare de cupru și niște ventilatoare capabile să țină sub control o astfel de componentă. Pe un laptop nu prea poți face asta fără să arzi genunchii cuiva, motiv pentru care modelele acelea sunt limitate la 45W.

Nu este clar când va ajunge pe piață noul procesor, cert este că nu ar trebui să fie prea departe. De asemenea, poate n-ar strica și un APU cu 6 nuclee, dacă AMD tot s-a pus pe treabă cu lansarea celui cu 8 nuclee.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button