MORE

Detalii oficiale despre RX 470 si RX 460

AMD a dezvaluit informatii noi despre urmatoarele sale placi video, cele care tintesc segmentul de pret mai mic de 200 dolari/euro.

Contrar asteptarilor, se pare ca RX 470 nu va fi tocmai o varianta foarte limitata ca putere, comparativ cu RX 480. Conform informatiilor care vin direct de la AMD, RX 470 va avea 32 de unitati de Compute. Daca nu s-a schimbat in vreun fel distributia lor, atunci fiecare unitate va dispune de 64 de nuclee de procesare, ceea ce inseamna ca in total placa video va avea 2048 de nuclee de procesoare, cu nici macar 300 mai putin fata de RX 480.

In rest, vor fi cam aceeasi placa video. Varianta standard va avea acelasi cooler si vine cu 4GB de memorie pe o interfata de 256 biti. Pana si alimentarea ramane aceeasi, de 6 pini, doar ca probabil RX 470 nu va avea aceleasi probleme de supra-incarcare a slotului PCI-Express. Producatorii de placi video ar putea oferi chiar si modele cu 8GB de memorie video, ceva ce are sens, din moment ce diferenta teoretica de performanta dintre acest model si un RX 480 nu ar fi prea mare. Ambele sunt bazate pe Polaris 10.

rx 460

Pe segmentul low-end avem RX 460, o placa video bazata pe Polaris 11, cu un design ce aminteste de R9 Nano. Aceasta placa va dispune de numai 2GB de VRAM, 14 unitati de procesare, o interfata de memorie de 128 biti si nu va avea un conector separat de alimentare.

Ambele modele ar trebui sa fie disponibile prin luna august. Preturile nu au fost dezvaluite in mod oficial, dar daca zvonurile mai vechi sunt adevarate, atunci RX 470 va costa in jur de 150 de euro, iar RX 460 in jur de 80 de euro, pe langa care probabil se vor adauga si diverse taxe.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button