Știri ITPCTECH

Detalii despre Radeon RX 5600 XT

Seamănă cu 5700

Luna viitoare ar trebui să își facă apariția pe piață un anume Radeon RX 5600, ce va avea parte și de o variantă XT. Câteva detalii despre noua placă au răsărit zilele trecute pe internet, mulțumită celor de la ASRock, ce par să fi dat în vileag detalii înainte de termen.

Radeon RX 5600 XT va dispune de 2304 de nuclee individuale, același număr pe care îl are și un Radeon RX 5700. Asta nu înseamnă că cele două plăci vor avea performanță identică. Bine, cu overclock poate că vor fi aproape, pentru că una din diferențele principale dintre cele două plăci este frecvența. Ca standard, un RX 5600 XT funcționează la 1235MHz, cu 230MHz mai puțin ca varianta mai scumpă. Frecvența sa maximă teoretică este de 1620MHz, cu 105MHz mai mică decât 5700-le.

O altă diferență notabilă este memoria, dispune de doar 6GB de GDDR6 pe 192 de biți, cu o lățime de bandă de 288GB/s, față de cei 448 ai variantei complete. Simplu spus, avem parte de procesoarele grafice care nu au avut randamentul necesar pentru a face parte din seria 5700. Probabil tot vor fi bune, pentru prețul lor, la jocuri.

Prețul, că veni vorba, nu este cunoscut în acest moment. Data de lansare probabil va fi anunțată la CES, pe 7 ianuarie.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button