MORE

Detalii despre Radeon Greenland

Cand seria Radeon Arctic Islands a fost anuntata, era compusa din 3 modele de procesoare grafice. Baffin, Ellesmere si Greenland.

Anul acesta a fost dezvaluita o schimbare pentru numele acestei serii de placi video, devenind Polaris, iar procesoarele grafice Baffin si Ellesmere au devenit Polaris 11 si 10. Greenland insa a disparut.

Totusi, nu pare sa fi disparut permanent. Profilul de pe LinkedIn al unui angajat al Radeon Graphics Group listeaza cateva detalii despre Greenland. Acest procesor grafic va avea 4096 de nuclee de procesare, fata de cei 2000 si ceva a lui Polaris 10.

AMD-Vega-10-Greenland-4096-Cores

Din moment ce AMD a dezvaluit ca Polaris va fi compus doar din cele doua procesoare grafice deja anuntate, se speculeaza ca acest Greenland va face parte din seria Vega. Cel mai probabil este vorba de Vega 10, procesorul grafic de top al seriei, cel care va fi echipat cu HBM2.

Inca de la dezvaluirea lui Greenland era de asteptat ca acesta sa foloseasca noul standard de memorie, dar cum costurile de productie sunt momentan inca prea mari, nu vom vedea HBM2 pana la Vega.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button