Tech&IT

Detalii despre produsele anunțate de Lenovo la IFA 2017

Lenovo a avut un număr mare de anunțuri de făcut la IFA 2017, atât din categoria produselor lansate sub numele propriu, cât și cele create de Motorola Mobility.

Din această categorie au fost dezvăluite la IFA 2017 telefoanele Moto X4 și Moto Z2 Force Edition, alături de ultimele inovații în materie de Moto Mods.

Noul telefon Moto X4 este construit folosind un cadru de aluminiu și un strat de protecție Gorilla Glass, care îi oferă rezistență atat împotriva apei cat și a prafului IP68. Acest model are un ansamblu de două camere principale, una de 12 megapixeli și una de 8 megapixeli, ce includ tehnologia Dublu Autofocus Pixel, capabilă să ofere un nivel de calitate ridicat al imaginii. Camera secundară este de 16 megapixeli și are incorporat un mod de adaptare la condițiile de lumină scăzută. Componenta de capturare a imaginilor beneficiază și de noua funcție Landmark Detection, care permite scanarea unui card sau adăugarea de efecte de animatie. Moto X4 vine cu o baterie de 3000mA, integrare cu Amazon Alexa și Moto Key, ce permite securizarea dispozitivelor și a datelor. Telefonul va fi disponibil din luna octombrie la prețul aproximativ de 400 de euro.

Modelul Moto Z2 Force Edition are un ecran de 5.5 inch de tipul AMOLED Quad HD și este construit din aluminiu. Telefonul este construit pe un chipset Snapdragon 835, ce include o funcție de încărcare TurboPower, care permite opt ore de autonomie după doar câteva minute de alimentare. Moto Z2 Force Edition vine cu un ansamblu de două camere principale, cu focalizare dublă. Ambele sunt de 12 megapixeli, dar una dintre ele este monocromatică, permițând capturarea imaginilor în așa fel încât să se poată adăuga un efect de blur. Telefonul vine și cu un senzor frontal de amprente.

Moto Z2 Force Edition este compatibil cu Moto Mods, precum noul model de Camera 360, ce permite înregistrarea pe 360 de grade în 4K, cu sunet 3D adecvat. Atât telefonul cât și modulul separat de cameră vor fi disponibile la un loc pentru prețul de 800 de euro de luna aceasta.

Pe partea de realitate virtuală și augmentată, Lenovo a avut câteva anunțuri foarte importante. Cel mai neașteptat a fost realizarea unui dispozitiv dedicat pentru jocuri marca Star Wars. Platforma de jocuri vine sub forma unui ansamblu format dintr-un headset Lenovo Mirage AR, un controller sub forma unei săbii laser, și a unui senzor static. Veți avea nevoie de un smartphone pentru ca a putea reda conținutul, care este momentan compus dintr-un joc de strategie Star Wars, unul de șah holografic, și ceva ce lumea tot așteaptă de ani de zile, un joc in care îți poți etala talentul de mânuire a sabiei laser, ca un adevărat Jedi.

Trecând la VR, Lenovo și-a dezvăluit propria soluție compatibilă cu platforma Microsoft, numită Lenovo Explorer Mixed Reality. Această soluție este compatibilă din start cu mai bine de 100 de aplicații VR și oferă ca standard posibilitatea de-a viziona clipuri video pe 360 de grade, în 3D și la un nivel de calitate ridicat, în 4K.

Compania a dezvăluit cu această ocazie un parteneriat cu Amazon pentru a integra în seria de tablete Lenovo Tab 4 a funcțiilor necesare pentru utilizarea asistentului digital Alexa. Toată utilitatea găsită la un Amazon Echo este disponibilă și pe un Tab 4, prin control vocal.

În cele din urmă, Lenovo a dezvăluit o serie nouă de laptop-uri, compusă din Yoga 920 și Yoga 720. Fiind vorba de seria Yoga, ambele modele sunt construite cu abilitatea de-a fi transformate și în tabletă, mulțumită balamalei integrate ce poate să funcționeze aproape pe 360 de grade. Modelul Yoga 920 vine echipat cu un procesor i7 din noua generație Intel, cu patru nuclee, alături de un ecran tactil IPS de 13.9 inch, capabil să redea rezoluția 4K. Acest ecran este compatibil și cu Lenovo Active Pen 2, un instrument capabil să recunoască 4096 de nivele de presiune.

Cei care nu sunt mulțumii de diagonala acestui sistem pot opta pentru conectarea sa la un monitor separat ThinkVision P27u. Monitorul are un ecran fără margini, capabil să redea culori cu o acuratețe profesionala, un soundbar integrat și necesită doar o conexiune USB Type-C pentru a funcționa.

Atât această variantă cât și Yoga 720, ce are un ecran de doar 12 inch, dispun de integrare deplină cu asistenta digitală Cortana, de la Microsoft, având funcții de recunoaștere vocală avansată care permit detectarea comenzilor utilizatorului până și de la o distanță de 4 metri.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button