PC

Detalii despre procesoarele Ryzen 3

AMD pregătește pentru lansare restul seriei de procesoare Ryzen. De luna viitoare ar trebui să aflăm mai multe informații despre seria R5, iar după acestea vom avea parte și de procesoarele din seria R3.

Câteva informații au ieșit la iveală despre cele din urmă, mai exact, despre procesoarele Ryzen 3 1400 și Ryzen 3 1200. Conform zvonurilor care zburdă zglobii pe internet, aceste procesoare vor fi dedicate segmentului mai low-end, deși vor avea câte 4 nuclee. Unul dintre ele, R3 1400, chiar va veni cu suport pentru SMT, ceea ce va însemna că procesorul are 8 fire nuclee logice.

Motivul pentru care aceste procesoare sunt îngrămădite în segmentul de performanță mai scăzut este că vor avea frecvențe mai mici ca restul seriei Ryzen. Conform zvonurilor, acestea ar avea o frecvență de bază de 3.2GHz, ajungând în turbo până la 3.4GHz.

Desigur, la fel ca toate celelalte procesoare din acestă serie, li se va putea face overclock. Rămâne însă acum întrebarea dacă cineva chiar va lua o placă de bază care permite overclock pentru un procesor mult mai ieftin decât un R7 sau un R5.

Procesoarele R3 vor sosi abia în a doua jumătate din anul acesta, așa că poate câteva detalii se vor mai schimba. Va trebui să așteptăm informații oficiale de la AMD pentru a ne da seama exact care va fi soarta acestei serii.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Credeți că odată cu seria Ryzen 3, vor apărea și noi plăci de bază pentru acest segment de preț, sau o să fie placa de bază aproape cât procesorul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button