PCȘtiri ITTECH

Detalii despre procesoarele Intel Whiskey Lake

În ultima vreme încep să apară din ce în ce mai multe procesoare din diferite categorii cu denumiri care devin din ce în ce mai greu de ținut minte. Așa că avem astăzi parte de informații noi despre procesoarele din seria Whiskey Lake-U, care vor adăuga la această confuzie.

Intel probabil avea de gând să ofere detalii în curând despre aceste noi procesoare, dar HP s-a grăbit și a stricat surpriza, oferind informații despre caracteristicile acestor noi modele, destinate laptop-urilor. Astfel, avem parte de următoarele noi procesoare:

  • i7 8565U – 4 nuclee, 1.8GHz frecvență de bază, 4.6GHZ boost
  • i5 8265U – 2 nuclee, 1.6GHz frecvență de bază, 4.1GHZ boost
  • i3 8415U – 2 nuclee, 2.1GHz frecvență de bază, 3.9GHZ boost

Comparativ cu procesoarele Kaby Lake Refresh existente, a căror nume îl puteți obține dacă veți scădea 15 din denumirea celor de astăzi, singura diferență notabilă este frecvența maximă ce poate fi atinsă în turbo boost. În cazul procesorului i7 este chiar cu 600MHz mai mare. Cu toate acestea, procesoarele sunt tot din generația a 8-a și nu este clar ce schimbări de arhitectură s-au putut face pentru a obține performanța suplimentară dezvăluită de HP, din moment ce este același proces de fabricare.

Intel cu siguranță va face un anunț oficial pentru a clarifica situația. Nu că se pot clarifica prea multe lucruri referitoare la procesoarele pentru laptop-uri, numele lor începând să semene cu cele ale monitoarelor la cât de întortocheate pot fi.

[Anandtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button