RSS PaginaDeMediaPCTech&IT

Detalii despre noua platforma Intel Rocket Lake-S

Noua platforma desktop Intel Rocket Lake-S urmeaza sa isi faca aparitia candva in decursul acestui an. Inca sunt curios de noutatile pe care le va aduce, dar conform unor surse, am facut rost de ceva informatii. Mai exact, cei de la VideoCardz au obtinut aceste detalii care ne arata la ce ne putem astepta.

Intel Rocket Lake-S

Ce va introduce noua platforma?

Pentru inceput, Rocket Lake-S are baza chipset-urile din seria 500. Placile de baza vor avea noul socket LGA 1200, ceea ce va aduce o imbunatatire comparativ cu LGA 1551 si chipset-urile din seria 300. Revenind la familia de chip-uri, seria 500 va fi o imbunatatire fata de generatia anterioara si va introduce cateva noutati.

Cea mai mare imbunatatire este nucleul procesorului in sine. Acesta va fi o adaptare pe 12nm a Tiger Lake U si va avea la baza nuclee Willow Cove. Designul foloseste un proces mai vechi de fabricatie, care il ajuta sa obtina un die mai mare. Daca vorbim despre imbunatatiri aduse platformei, Intel introduce PCIe 4.0 odata cu Rocket Lake-S. Asta va permite utilizatorilor sa instaleze SSD-uri mai rapide cu viteze de pana la 7GB/s. De asemenea, platforma va avea 20 de linii PCI-Express, dintre care vor fi alocate SSD-ului NVMe, iar 16 vor fi rezervate pentru placile video.

Intel Rocket Lake-S are grafica integrata Intel Xe

Alta aditie interesanta pe care o vedem odata cu noua generatie de Intel Rocket Lake-S, este grafica integrata. Intel nu a renuntat la solutiile integrate, insa de aceasta data procesoarele vor fi dotate cu Intel Xe. Bazata pe Gen12 Graphics, noua solutie integrata va introduce suportul pentru HDMI 2.0b si DisplayPort 1.4a.

Pe partea de conectivitate, vorbim despre ThunderBolt 4, alaturi de USB 3.2 20G. In plus, Intel Software Guard Extensions (SGX) a fost inalturat pentru a imbunatati siguranta platformei, intrucat tehnologia s-a dovedit vulnerabila.

Per total, pare ca vom avea parte de o generatie solida de procesoare si placi de baza din partea Intel. Rocket Lake-S va fi de asemenea, ultima generatie de procesoare pe 14nm si cred ca va fi mai de graba o fereastra catre urmatoarea platforma moderna de la Intel.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button