GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Detalii despre noua generație de console Xbox

Generația următoare de console mai are puțin și bate la ușă, așa că au început să își facă apariția diverse zvonuri și fărâmituri de vești despre noile dispozitive de gaming. Astăzi avem o mică informație nouă despre numele de cod pe care le poartă cele două console Xbox la care lucrează Microsoft.

Da, două. Conform veștilor de pe internet, Microsoft dezvoltă în acest moment o consolă cu numele de cod Anaconda. Aceasta va include hardware nou, potent, posibil sub forma unui procesor Zen(2 cel mai probabi) și un GPU Navi. Va fi o consolă capabilă să redea jocuri în detaliu excelent și la cadre pe secundă suficient de multe încât să nu mai auzim clasicul „dar 30 e mai cinematic fiindcă am pus motion blur groaznic la fiecare pas de îți sângerează ochii”. Cei care nu vor dispune de un buget suficient de mare pentru a trece la generația nouă vor avea o altă opțiune, Lockhart. Această consolă va avea hardware mai firav, dar spre deosebire de cum funcționează Xbox One/Xbox One X, nu este menită să ruleze jocuri pe detaliu mai mic.

Consola cu numele de cod Lockhart este gândită pentru streaming. Microsoft va pune în sfârșit la bătaie acel „cloud” cu care ne mințea în 2014 și va permite streaming de jocuri direct de pe un server, hardware-ul local trebuind doar să se ocupe de decodarea semnalului și de asigurarea comunicării cu norul de jocuri. Această consolă va fi mai ieftină decât Anaconda și va reprezenta un pas important către încercarea celor de la Microsoft de a se descotorosi de magazinele fizice de jocuri, un plan care n-a funcționat prea bine când a fost lansat Xbox One.

Ambele console vor fi lansate în anul 2020.

[Game Informer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button