PCTECHTech&IT

Detalii despre noile plăci Nvidia RTX 2080

Zilele trecute Nvidia prezenta publicului larg noua arhitectură Turing, a cărui trăsătură principală era o componentă din GPU dedicată Ray Tracing-ului. O dezvăluire oficială a noilor procesoare grafice de gaming ar trebui să aibă loc săptămâna aceasta la Gamescom… chiar astăzi am impresia, dar leak-urile au început deja să strice surprizele.

De zilele trecute tot încep să apară informații despre noile plăci Nvidia GeForce RTX 2080 și RTX 2080 Ti. Aceste informații nu sunt tocmai de trecut cu vederea, din moment ce sunt însoțite de imagini ale cutiilor plăcilor și de poze cu plăcile în sine, plus o grămadă de specificații.

Astfel, succesorul lui 1080 Ti, RTX 2080 Ti, va veni tot cu 11GB de RAM, dar nu același GDDR5X. Placa video va avea memorie GDDR6 mai rapidă, și va dispune de 4352 de nuclee CUDA, cu 768 mai mult față de generația trecută. Așa că nu va exista un spor de performanță doar de la tranziția de la o generație la alta a arhitecturii, ci și de la cantitatea mai mare de nuclee.

Cât despre preț… zvonurile indică în jur de 1000 de dolari/euro, deși în acest caz putea fi vorba doar de un preț provizoriu trecut de producătorul de plăci video PNY. Nu de alta, dar este cam mult, aici fiind categoria de preț unde găseai un Titan. Cât despre varianta mai ”economică„, RTX 2080 ar trebui să coste în jur de 800 de dolari conform aceluiași preț provizoriu. Sper din tot sufletul ca prețurile acestea să nu se adeverească, deoarece ar fi un salt de preț imens față de generația anterioară.

RTX 2080 ar urma să aibă doar 8GB de memorie, tot de tipul GDDR6, cu 2944 de nuclee CUDA. Ambele plăci video vor dispune de o componentă dedicată de Ray Tracing și de un port USB Tpe-C care va fi folosit pentru VirtualLink.

Detalii mai multe și mai oficiale veți afla în această seară, sau mai probabil mâine dimineață.

[Videocardz, Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button