MORE

Detalii despre Intel Skylake Core i5 si Core i7 apar online!

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea platformei Skylake, din ce în ce mai multe informații încep să se scurgă din ograda Intel. De aceasta dată este vorba despre o listare completă a procesoarelor care vor fi disponibile pentru varianta desktop a platformei. Astfel, Benchlife, un site din China, a scapat pe net „din greseala”, detalii despre Intel Skylake Core i5 si Core i7 .

Astfel, pentru noul socket 1151 vom avea nu mai puțin de 10 procesoare marca Intel Core i5 și Core i7. Cele din seria Core i3 și tradiționalele Pentium și Celeron nu au fost listate în această scurgere de informații, dar cu siguranță sunt și ele pe drum.Intel Skylake Core i5 si Core i7

În fruntea listei, ca de obicei, se află variantele deblocate ale procesoarelor i5 și și i7, de această dată cu numele i5-6600K și i7-6700k. Dacă vă întrebați de ce au sărit de la seria 4000 a lui Haswell la 6000, ar trebui să vă amintiți că pe la mijloc, între cele două, este și Broadwell, ale cărui probleme de producție au dus efectiv la anularea variantelor desktop. Cele două procesoare, în varianta deblocată, au un TDP de 95W, i7-ele având o frecvență de bază de 4GHz, la fel ca Devil’s Canyon, 8MB de cache și hyperthreading. Modelul i5 este mai „conservator”, ca standard atingând 3.5GHz și venind cu doar 6MB de cache.

Apoi în listă vin procesoare Core i5 și Core i7 de 65W, cărora nu li se poate face overclock, și vin la frecvențe standard mult mai mici. In cele din urmă, sunt modelele T, construite pentru consum redus de energie, cu un TDP de numai 35W, și frecvențe mult mai mici.

Toate aceste procesoare au suport pentru memorie DDR4, dar și pentru DDR3L, care este o variantă mai economică a lui DDR3. Cu alte cuvinte, foarte probabil, nu veți putea folosi memoria voastră actuală cu aceste procesoare.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button