MORE

Detalii despre Intel Kaby Lake

Noile procesoare Intel, din seria Kaby Lake, sunt pe cale să își facă apariția, așa că era inevitabil să se scurgă informații complete despre ce modele vor fi disponibile.

Informațiile vin de la site-ul Coolaler, care a mai fost responsabil pentru câteva detalii despre alte procesoare Intel în trecut, cum ar fi cele din seria Haswell-E.

Toate procesoarele Kaby Lake sunt trecute frumușel într-un tabel, cu numărul de nuclee, frecvențe, cache, TDP-uri, și socket-ul pe care îl folosesc, același 1151 ca la Skylake.

intel_kaby_lake_cpu_1

Foarte important de sesizat este că vârful de lance pentru segmentul general, i7 7700K nu rulează la standardul 4GHz, folosit de la Haswell Refresh și până acum. Procesorul funcționează la 4.2GHz, iar conform informațiilor de pe Coolaler, poate atinge 4.5GHz în modul turbo boost.

Se așteaptă ca procesoarele să aibă în cel mai bun caz cam 10% mai multă performanță față de Skylake, fiind vorba de o revizie destul de minoră a sa, nu o schimbare fundamentală sau o micșorare. Aceasta va veni cu Canonlake, anul viitor.

Trecerea la 10 nanometri trebuia să se petreacă de anul acesta, dar Intel a tot avut probleme cu ultimele două noduri de fabricație. Din acest motiv Broadwell aproape că nu a avut prezență pe desktop, Skylake fiind deja gata până când s-au rezolvat problemele. Dar acum procesul de producție este într-o stare bună, așa că drumul spre Canonlake va fi unul lin.

[Coolaler]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button