MORE

Detalii despre GTX 1050 și GTX 1050 Ti

Câteva informații noi au început să răsară din efemerul internetului despre noile modele de plăci video GeForce din seria 1050 care urmează să apară în curând.

De ce îi spun o serie? Pentru că Nvidia pare să revină la ideea de-a avea o variantă standard și una Ti, ceva ce a uitat să facă în cazul lui 1060. Astfel, se pare că varianta GTX 1050 Ti este cea care va avea același număr de nuclee ca vechiul GTX 950, adică 768. Această variantă va avea 4GB de memorie video, o interfață de memorie de 128 de biți și o frecvență de bază de 1290 de MHz.

Modelul standard va avea doar 640 de nuclee CUDA, 2GB de memorie video și frecvențe care încep de la 1354 MHz.

De ce ar fi varianta mai slabă făcută să funcționeze la o frecvență mai mare? Nu am informații concrete, cele de acum fiind acum bazate tot pe zvonuri. Merită totuși menționat că ambele plăci video au un TDP de 75W. Așa că în cazul în care nici modelul Ti nu vine echipat cu un conector de alimentare, atunci probabil nu ar fi un buget energetic suficient de mare cât să fie aduse toate acele nuclee la o frecvență la fel de mare.

Dar dacă GTX 1050 Ti are un conector de alimentare, atunci cu un overclock din fabrică făcut de producătorii de plăci video va rezolva problema.

Modelul Ti ar trebui să își facă apariția la mijlocul lunii viitoare, iar varianta standard de GTX 1050 ar trebui să fie disponibilă spre finalul lui octombrie. Prețul acestor plăci video probabil va fi pe la nivelul unui GTX 950, o posibilitate fiind ca varianta standard să fie mai apropiată de prețul unui RX 460, dar poate nu tocmai la același preț, din moment ce RX 460 se comportă destul de mult ca un RX 450.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button