MORE

Detalii despre Broadwell-E i7 6850K

Mai tineti minte acele procesoare Intel din seria Broadwell-E care au aparut pe Ebay? Se pare ca cineva s-a gandit sa faca poze detaliate unuia si sa ofere detalii despre performanta sa.

Dupa cum puteti vedea in poza de mai sus, procesorul este destul de diferit fata de seria precedenta, avand circuite noi si fiind mult mai subtire. Procesorul este construit pe tehnologie mai avansata, de 14 nanometri, asa ca probabil ar fi bine sa nu se incerce montarea unui cooler care l-ar putea indoi.

In ceea ce priveste performanta, s-a dovedit a fi clar mai rapid ca un i7 5820K din seria Haswell-E, desi procesorul vechi avea o frecventa de baza mai mica, de numai 3.3GHz, in loc de 3.6GHz, iar boost-ul sau maxim ajungea la 3.6GHz in loc de 3.8GHz, cat are noul i7 6850K.

d06d971e_Screenshot39 d9dfcc72_Screenshot40

Totusi diferentele de performanta nu se rezuma doar la acea discrepanta de frecventa, fiind evident si ceva imbunatatire in termeni de performanta. Desi nu este chiar atat de multa, fiind vorba de un singur salt de generatie, nu unul dublu cum s-a intamplat pe segmentul dedicat publicului larg, unde Haswell a fost inlocuit direct cu Skylake, si doar cu un scurt popas in taramul Broadwell.

Noile procesoare Intel din seria Broadwell-E vor fi lansate cel mai probabil luna viitoare.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button