TECH

Detalii despre Apple iPad Pro

Apple doar ce a dezvăluit în mod oficial noul iPad Pro, confirmând toate informațiile pe care le-am publicat recent despre acest dispozitiv, și a dezvăluit câteva lucruri noi.

Noua tabletă iPad Pro chiar are un ecran de 12.9 inch, suficient de lat încât să ocupe aceeași suprafață a două ecrane de iPad Air 2 puse unul lângă altul, motiv pentru care utilizarea a două aplicații simultan va fi atât de ușoară. Ecranul este de tip Oxide TFT, cu o rezoluție de 2732×2048, și mulțumită unui controller specializat, suportă o rată de refresh variabilă.

Această funcție oferă sistemului capabilitatea de-a reîmprospăta ecranul mai rar, atunci când nu afișează informații noi, ducând la o longevitate mai mare a bateriei. Estimarea curentă cu care s-a lăudat Apple este de 10 ore de utilizare până ce va trebui să reîncărcați tableta.

Procesorul care stă la baza noului iPad Pro, A9X, este descris ca având o performanță de 1.8 ori mai mare față de procesorul A8X utilizat în iPad Air 2. Și asta numai pentru partea de CPU. Puterea de procesare video este dublă față de generația anterioară, iar comparativ cu primul iPad, a crescut de 360 de ori.

Apple descrie iPad Pro ca un dispozitiv ce poate oferi performanță similară cu un PC de desktop, fiind dezvoltate aplicații noi care să se folosească de această putere. AutoCad 360 a fost demonstrat, capabil să redea o structură cu mai bine de 300 de mii de componente la 60 cadre pe secundă, iar iMovie suportă editarea simultană a chiar 3 stream-uri video în format 4K.

iPad Pro chiar sună ca un dispozitiv impresionant, unul ce inevitabil va fi comparat cu Surface Pro, deoarece tastatura sa, numită Smart Keyboard, arată predominant la fel și servește aceleași funcții de input și copertă. Tastatura este vândută separat, la prețul de 170 de dolari.

ipadpropencilkeyboardimg

La fel ca un Surface Pro, iPad Pro vine și cu un stylus, numit Apple Pencil. Acest dispozitiv de control va permite utilizarea de aplicații ce necesită ceva mai multă finețe, precum Adobe Sketch. Ecranul tabletei chiar va deveni mai sensibil în momentul în care detectează Apple Pencil pe suprafața sa, dublând viteza de scanare pentru input. La fel ca tastatura, stylus-ul trebuie cumpărat separat, pentru 100 de dolari.

iPad Pro va veni în trei variante. Cea mai firavă, cu 32GB de stocare va costa 800 de dolari. Cea cu 128GB de stocare costă 950 de dolari, iar cea care adaugă și suport pentru o cartelă SIM va costa 1080 de dolari. Din nou, la preț se adaugă și costul pentru tastatură și stylus, dacă doriți să folosiți tableta la potențialul său maxim. Așa că prețul cu adevărat minim este de 1070 de dolari, ajungând până la 1350 de dolari.

Tableta iPad Pro va fi disponibilă din luna noiembrie.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button